Διαδίκτυο των Πραγμάτων - ΜΚΤ

Το μάθημα «Διαδίκτυο των Πραγμάτων» προορίζεται για διδασκαλία σε προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων 

της Σχολής Διοικητικών Οικονομικών & Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Η διάρκεια του μαθήματος είναι δώδεκα ακαδημαϊκά δίωρα μαθήματα. Η ύλη που θα καλυφθεί περιλαμβάνει ένα εύρος εργαλείων και τεχνικών που χρησιμοποιούν οι ακαδημαϊκοί και οι επαγγελματίες του κλάδου σε εγχώρια και διεθνή κλίμακα. Στο τέλος του μαθήματος οι φοιτητές θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις που θα αποκτήσουν για να σχεδιάσουν, δημιουργήσουν και προωθήσουν προϊόντα και εφαρμογές του διαδικτύου των πραγμάτων στη βιομηχανία και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο σχετικό ερευνητικό πεδίο στο περιβάλλον του ελεύθερου ανταγωνισμού για να καλύψουν τις ανάγκες των Ευφυών Πόλεων.

Το παρόν μάθημα προϋποθέτει ότι οι φοιτητές είναι εξοικειωμένοι, σε κριτικό επίπεδο, με τις έννοιες της Επιστήμης Υπολογιστών, του Διαδικτύου καθώς και των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).