Ενημέρωση & Καλές Πρακτικές στο Moodle

Δημιουργήσαμε το συγκεκριμένο μάθημα για να υποστηρίξουμε το εκπαιδευτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στη χρήση και αξιοποίηση της τεχνολογίας στην εκπαιδευτική διαδικασία με βάση την πλατφόρμα Moodle.  


Η πρόσβαση στο μάθημα είναι ελεύθερη - συνδέεστε με τους ιδρυματικούς σας κωδικούς στο Moodle.

Moodle Help Desk Course

Δημιουργήσαμε το συγκεκριμένο μάθημα για να υποστηρίξουμε το εκπαιδευτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στη χρήση και αξιοποίηση της πλατφόρμας Moodle. Το υλικό εμπλουτίζεται διαρκώς και περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα με μαθησιακά αντικείμενα όπως: 

  • Ανοικτοί εκπαιδευτικοί πόροι από βιβλία και άλλο ψηφιακό περιεχόμενο 
  • Εκπαιδευτικά Video που δημιουργήσαμε ή βρήκαμε δωρεάν διαθέσιμα στο διαδίκτυο 
  • Καλές πρακτικές και πραγματικά εκπαιδευτικά σενάρια αξιοποίησης της πλατφόρμας Moodle
Η πρόσβαση στο υλικό του μαθήματος είναι ελεύθερη.

Demo μάθημα - Εγγραφές σε Εργαστηριακά Τμήματα

Στο συγκεκριμένο μάθημα θα μάθετε πως μπορείτε να οργανώσετε τις εγγραφές των φοιτητών σας σε εργαστηριακά τμήματα. Οι φοιτητές μπαίνοντας στο μάθημα καλούνται να εγγραφούν μόνοι τους μέσα από τον σύνδεσμο (δραστηριότητα τύπου "Επιλογής Ομάδας") με τίτλο:  "Κάντε εγγραφή στο εργαστηριακό τμήμα της επιλογής σας" που έχουμε τοποθετήσει στην κορυφή της ενότητας "Εργαστήριο". Στο μάθημα έχουμε δημιουργήσει δύο ενότητες (α) την ενότητα "Οδηγίες" και (β) την ενότητα "Εργαστήριο".  Ακολουθήστε τα βήματα - οδηγίες που περιλαμβάνονται στην πρώτη ενότητα για να κατανοήσετε τη διαδικασία και στη συνέχεια δοκιμάστε τα σε ένα δικό σας μάθημα.

Η πρόσβαση στο υλικό του μαθήματος είναι ελεύθερη.

Παρουσίαση και εκμάθηση του εργαλείου προγραμματισμού Scratch

Το Scratch είναι μια νέα γλώσσα προγραμματισμού που σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε διαδραστικές ιστορίες, παιχνίδια και κινούμενα σχέδια, καθώς και να τις μοιραστείτε με άλλους στο διαδίκτυο.

Demo μάθημα σε θεματικό μορφότυπο με Buttons

Πρόκειται για ένα demo - μάθημα που χρησιμοποιεί το θεματικό μορφότυπο "buttons format" (μορφή θεματικών ενοτήτων με buttons). Η εγγραφή σας είναι ελεύθερη και αποκτάτε αυτόματα δικαιώματα Teacher ώστε να μπορείτε να δείτε όλες τις ρυθμίσεις. Μπορείτε να αντιγράψετε οποιαδήποτε δραστηριότητα ή περιεχόμενο του demo μαθήματος σε οποιοδήποτε δικό σας μάθημα για να το τροποποιήσετε και να το χρησιμοποιήσετε όπως θέλετε. Αυτό γίνεται από το μενού ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ (Administration) και την επιλογή ΕΙΣΑΓΩΓΗ (Import) του μαθήματός σας. Μετά ψάχνετε για το μάθημα "demo-course-buttons-format" και πατάτε αναζήτηση. Επιλέξτε το μάθημα που θα εμφανιστεί και πατήστε ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Μετά επιλέξτε τα στοιχεία που σας ενδιαφέρουν και ολοκληρώστε τη διαδικασία. Τα στοιχεία που επιλέξατε θα εμφανιστούν στο μάθημά σας.

Πατήστε εδώ για να δείτε ένα σχετικό βίντεο με το demo - μάθημα