Προσέγγιση ατόμου και οικογένειας με προβλήματα εξάρτησης – Ενημερωμένη για το τραύμα ψυχιατροδικαστική

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) πραγματοποιεί για πρώτη χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο “Προσέγγιση ατόμου και οικογένειας με προβλήματα εξάρτησης – Ενημερωμένη για το τραύμα Ψυχιατροδικαστική”, διάρκειας 309 ωρών, το οποίο θα διεξαχθεί κατά το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 και θα υλοποιηθεί με σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση.
Επιστημονική Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η κ. Ευδοκία Μισουρίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ψυχικής Υγείας και Εξαρτήσεων. Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος ο κ. Χρίστος Λιάπης, Ψυχίατρος – Πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ και Ακαδημαϊκός Υπότροφος του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Αναπληρώτρια Επιστημονική Υπεύθυνη είναι η κ. Σοφία Μαρτινάκη Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπεται συνδυασμός σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης διάρκειας 3.5 μηνών.

Η Σύγχρονη (τηλεκπαίδευση) θα υλοποιείται με την απευθείας διδασκαλία και μετάδοση διαλέξεων σε πραγματικό χρόνο, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, σε εκπαιδευόμενους οι οποίοι παρακολουθούν ζωντανά μέσω υπολογιστή, κινητού ή tablet.

Η Ασύγχρονη (τηλεκπαίδευση) θα πραγματοποιείται μέσω συνεργασίας με τον επιστημονικά υπεύθυνο του προγράμματος σε διαφορετικό χρόνο από τη διαδικασία της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης έχοντας πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό και χρονοδιάγραμμα μελέτης μέσω διαδικτύου (σε συγκεκριμένη πλατφόρμα που παρέχει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής).

Η σύγχρονη τηλεκπαίδευση θα πραγματοποιείται ημέρα Παρασκευή στις 18.00 – 21.00 κατά την  1η, 3η, 5η, 7η, 8η, 9η, 11η, 12η, 13η, 14η εβδομάδα. Θα υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης της βιντεοσκοπημένης τηλεκπαίδευσης για όσους εκπαιδευόμενους δεν μπορούν να συνδεθούν κατά τη διάρκεια της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης. 

 Προκειμένου να λάβει το Πιστοποιητικό Eπιμόρφωσης ο κάθε εκπαιδευόμενος έχει την υποχρέωση να περάσει το τεστ αξιολόγησης σε κάθε ενότητα με βαθμολογία τουλάχιστον 50 /100 και με δυνατότητα μίας επαναξιολόγησης σε περίπτωση αποτυχίας. Οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν στη διάθεσή τους Ασκήσεις Προσομοίωσης της τελικής εξέτασης για κάθε διδακτική ενότητα.

  

Το πρόγραμμα ξεκινά την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου με την πρώτη συνάντηση σύγχρονης εκπαίδευσης.


Εκπαιδευτής: ΕΥΔΟΚΙΑ ΜΙΣΟΥΡΙΔΟΥ