Τελική Ομαδική Εργασία ΟΙ 4 ΕΠΟΧΕΣ Λουκίσας Θεόδωρος, Τσιμπίδα Αγγελική, Μαντζαβίνου Αγγελική, Γεωργουλάκος Ηλίας

Η εργασία αφορά τη Σχεδίαση και Υλοποίηση και Παράδοση ενός Διδακτικού Σεναρίου (συστήνεται ένα διδακτικό σενάριο το πολύ μιας διδακτικής ώρας) που η αξιοποίηση των εκπαιδευτικών τεχνολογιών να δίνει επιπρόσθετη αξία. Το διδακτικό σενάριο που επιλέξαμε αφορά τον κύκλο των εποχών.

« ΟΙ 4  ΕΠΟΧΕΣ»




Η εργασία αφορά τη Σχεδίαση και Υλοποίηση και Παράδοση ενός Διδακτικού Σεναρίου (συστήνεται ένα διδακτικό σενάριο το πολύ μιας διδακτικής ώρας) που η αξιοποίηση των εκπαιδευτικών τεχνολογιών να δίνει επιπρόσθετη αξία. Το διδακτικό σενάριο μπορεί να αφορά οποιοδήποτε θέμα από την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια ή Τριτοβάθμια εκπαίδευση, μπορεί ακόμα να είναι κάποιο θέμα κατάρτισης ή και σεμιναριακού τύπου.

Θα πρέπει:

  1. Να σχεδιάσετε μαθησιακές δραστηριότητες (learning activities) χρησιμοποιώντας μαθησιακούς πόρους (learning resources) τόσο δικούς σας όσο και έτοιμους
  2. Να κατασκευάσετε έναν τουλάχιστον δικό σας μαθησιακό πόρο για παράδειγμα μικρό τμήμα εκπαιδευτικού υλικού με το εργαλείο Articulate 
  3. Να χρησιμοποιήσετε έτοιμο υλικό και πόρους από το διαδίκτυο όπως κάποιο βίντεο από το Youtube, κ.ο.κ. η από ελεύθερα αποθετήρια στην Ελλάδα και το Εξωτερικό (για παράδειγμα Φωτόδενδρο, Αίσωπος, Khan Academy, Merlot, κ.λπ.)
  4. Να κατασκευάσετε μια μικρή αξιολόγηση ή αυτο-αξιολόγηση είτε με το εργαλείο Articulate είτε με το αντίστοιχο εργαλείο του Moodle
  5. Να οργανώσετε το περιβάλλον υλοποίησης και παράδοσης του διδακτικού σας σεναρίου χρησιμοποιώντας  το Σύστημα Διαχείρισης Ηλεκτρονικής Τάξης Moodle του Μαθήματος. 

Τα παραδοτέα σας θα είναι:

·     Το μάθημα όπως το ενορχηστρώσατε στο Moodle (θα μας γράψετε στην υποβολή αυτής της δραστηριότητας τη διεύθυνση του μαθήματός σας)