Παραδοσιακή Τάξη


Μέσα από το μάθημα της "Προχωρημένης Χρηματοοικoνομικής Λογιστικής"  επιδιώκεται η  εξοικείωση των φοιτητών/φοιτητριών  με σύνθετες έννοιες της Χρηματοοικονομικής Λογιστικής, και η κατανόηση και διαχείριση πολύπλοκων λογιστικών καταστάσεων.

Στο  τέλος της μαθησιακής διαδικασίας θα είστε ικανοί:

1.      Να διαχειρίζεστε την αποτίμηση και απομείωση αξιών σύνθετων στοιχείων όπως για παράδειγμα παγίων και χρηματοοικονομικών μέσων.

2.      Να αντιλαμβάνεστε πώς και γιατί οι διάφορες επιλογές λογιστικών μεθόδων έχουν συνέπειες στις χρηματοοικονομικές καταστάσεις και συμβάλλουν στη διαφοροποίησή τους.

3.      Να αξιολογείτε και εκτιμάτε την χρηματοοικονομική πορεία μιας επιχείρησης.

4.      Να συνεισφέρετε στη λήψη ορθολογικών διοικητικών αποφάσεων μέσω της συλλογής και σύνθεσης της απαιτούμενης χρηματοοικονομικής πληροφόρησης.

Ενδεικτική Βιβλιογραφία

Γκίκας, Δ., και Παπαδάκη, Α., Σιουγλέ, Γ., Δεμοιράκος, Τζόβας, Χ. (2016). Χρηματοοικονομική  Λογιστική. 5η έκδοση, Μπένος, Αθήνα.

Μπάλλας Απόστολος – Χέβας Δημοσθένης «Χρηματοοικονομική Λογιστική», Εκδόσεις Μπένου 2009, Αθήνα

Μπένος Γ., (2013), Εισαγωγή στη Χρηματοοικονομική Λογιστική, Ιδιωτική Έκδοση, ISBN: 9608249961

Παπαδέας Π, (2010), Χρηματοοικονομική Λογιστική Πληροφόρηση, Ιδιωτική Έκδοση, ISBN: 9609004415

Παπάς, Α. (2011). Χρηματοοικονομική Λογιστική, Θεωρητικά και Πρακτικά Θέματα, Μπένος, Αθήνα.




Μικτή Τάξη


Μέσα από το μάθημα της "Προχωρημένης Χρηματοοικoνομικής Λογιστικής"  επιδιώκεται η  εξοικείωση των φοιτητών/φοιτητριών  με σύνθετες έννοιες της Χρηματοοικονομικής Λογιστικής, και η κατανόηση και διαχείριση πολύπλοκων λογιστικών καταστάσεων.

Στο  τέλος της μαθησιακής διαδικασίας θα είστε ικανοί:

1.      Να διαχειρίζεστε την αποτίμηση και απομείωση αξιών σύνθετων στοιχείων όπως για παράδειγμα παγίων και χρηματοοικονομικών μέσων.

2.      Να αντιλαμβάνεστε πώς και γιατί οι διάφορες επιλογές λογιστικών μεθόδων έχουν συνέπειες στις χρηματοοικονομικές καταστάσεις και συμβάλλουν στη διαφοροποίησή τους.

3.      Να αξιολογείτε και εκτιμάτε την χρηματοοικονομική πορεία μιας επιχείρησης.

4.      Να συνεισφέρετε στη λήψη ορθολογικών διοικητικών αποφάσεων μέσω της συλλογής και σύνθεσης της απαιτούμενης χρηματοοικονομικής πληροφόρησης.

 ΓΕΝΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ

▪ Αναζήτηση, ανάλυση και σύνθεση δεδομένων και πληροφοριών της οικονομικής ζωής των επιχειρήσεων,

▪ Προσαρμογή σε νέες καταστάσεις

▪ Αυτόνομη εργασία για τη λήψη αποφάσεων

 

Προτεινόμενη Βιβλιογραφία : 

Ελληνική

▪ Γκίκας, Δ., και Παπαδάκη, Α., Σιουγλέ, Γ., Δεμοιράκος, Τζόβας, Χ. (2016). Χρηματοοικονομική Λογιστική. 5η έκδοση, Μπένος, Αθήνα.

 ▪ Ελένη Τουρνά – Γερμανού (2001) Γενική Λογιστική με Ε.Γ.Λ.Σ., Ιδιωτική Έκδοση, Αθήνα ISBN 960-90670-0- X

▪ Παπαδέας Π, (2010), Χρηματοοικονομική Λογιστική Πληροφόρηση, Ιδιωτική Έκδοση, ISBN: 9609004415 

Ξενόγλωσση

▪ Παπάς, Α. (2011). Χρηματοοικονομική Λογιστική, Θεωρητικά και Πρακτικά Θέματα, Μπένος, Αθήνα.

▪ Μπάλλας Απόστολος – Χέβας Δημοσθένης «Χρηματοοικονομική Λογιστική», Εκδόσεις Μπένου 2009, Αθήνα

▪ Hervé Stolowy, Michel Lebas and Yuan Ding (2010). Financial Accounting and Reporting: A Global Perspective. Third Edition, Gengage Learning

▪ Robert Libby, Patricia Libby and Daniel Short (2008). Financial Accounting. Sixth Edition, McGraw Hill, New York.

Walter B. Meigs, Robert F. Meigs «Λογιστική η Βάση των Επιχειρηματικών Αποφάσεων» τομ.Β’, εκδ. Παπαζήση, 2005 Αθήνα


Intro2Programming

Το μάθημα έχει σκοπό να εισάγει τους φοιτητές στο επιστημονικό πεδίο της πληροφορικής και της διαχείρισης πληροφοριών και να αποκτήσουν βασικές γνώσεις και δεξιότητες στην ανάπτυξη προγραμμάτων μέσα από σύγχρονα προγραμματιστικά περιβάλλοντα. Οι φοιτητές θα διδαχθούν τις βασικές αρχές του προγραμματισμού μέσα από μια σύγχρονη γλώσσα προγραμματισμού υψηλού επιπέδου που συνδυάζει χαρακτηριστικά προγραμματισμού με αντικείμενα (object-oriented programming) και προγραμματισμού που καθοδηγείται από συμβάντα (event-driven programming) σε γραφικό περιβάλλον διεπαφής με τον χρήστη (graphical user interface). Ο απώτερος στόχος είναι οι φοιτητές να αντιληφθούν τις βασικές αρχές που διέπουν το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο καθώς και τον τρόπο με τον οποίο ένα πρόγραμμα αξιοποιεί τον Η/Υ μέσα στα πλαίσια της Διοίκησης ενός Οργανισμού.